Boekje Het Nieuwe Assetmanagement

Boekje Het Nieuwe Assetmanagement

De civiele infrastructuur is tegenwoordig meer dan alleen een stukje asfalt of een brug. Het raakt verweven met andere infrastructuur. Sluipverkeer in een wijk wordt opgelost met watervoorzieningen. Elektriciteit, IT en mobiliteit worden één geheel.  En alsof dat nog niet genoeg is, zijn we ook nog bezig met grootschalige vervangingen. Dat geeft ruimte voor kansen, maar dat betekent wel iets voor hoe we werken. Assetmanagement dat alleen gericht is op efficiëntie en behoud van de objecten, is niet in staat om met deze complexe opgaven om te gaan. Tijd dus voor Het Nieuwe Assetmanagement.

Op een luchtige wijze neemt het boekje ‘Het Nieuwe Assetmanagement’ je mee in de drie omgevingen die bij elkaar komen om de openbare ruimte goed te laten functioneren: De organisatorische omgeving, de politieke omgeving en de complexe omgeving. De rode lijn in het verhaal is ‘verbinding’. Dat is het kenmerk van complexe problemen: je weet van te voren niet wat er als oplossing uit gaat komen. Alleen door continu in verbinding met elkaar te staan, werk je naar de best haalbare oplossing.

Leuk boekje voor jezelf of je collega

Luchtig en tegelijkertijd zeer informatief. Dit boekje wil je bij de hand houden.

  • Bijna 200 pagina’s met op elke dubbele pagina één onderwerp
  • Ingedeeld in vijf hoofdstukken: De assetmanagement-wortels, de organisatorische omgeving, de politieke omgeving, de complexe omgeving en Het Nieuwe Assetmanagement.
  • Rijk geïllustreerd
  • Gekoppeld aan civiele infrastructuur (wegen en bruggen), maar qua inhoud ook van toepassing op andere assetsystemen
  • Geschikt voor managers, politici, strategische denkers en veranderaars

Bestel het boekje

Het boekje Het Nieuwe Assetmanagement is verkrijgbaar voor € 12,50 per stuk, zonder verzendkosten. Je kunt een bestelling plaatsen door onderstaand formulier in te vullen. De boekjes worden samen met de factuur naar je toegestuurd.

Dit vinden mensen van het boekje

"In één ruk uitgelezen”

“Een boekje dat verder durft te denken en kijken”

"Dit zet je aan het denken”

"Een diepgaande uitwerking en tegelijkertijd zeer vlot leesbaar"

"Leuk om aan collega's te geven"

Wist je trouwens dat Het Nieuwe Assetmanagement een fascinerend vakgebied is, waar je elke dag nieuwe dingen tegenkomt? Meld je aan om een bericht te ontvangen, wanneer er een nieuw inspirerend verhaal voor je klaarstaat.